Zagrli drvo

ZAGRLI DRVO – HAOS

Zagrli drvo, kratak opis vezbe. Korisna vezba za opustanje i ukorenjivanje. Uspostavlja energetski tok i ravnotezu. Zagrli drvo treba raditi svaki dan.

Potrebno je opustiti se

Važno je potpuno se opustiti tako da opuštenost prožima celo telo. Cilj ovoga je da se svaka kost i mišić široko otvore da bi Qi slobodno tekao kroz telo. Potrebno je da Qi potone ravno u Dan Tien. Da bi to izveli potrebno je da se potpuno opuste grudi i ramena jer Qi može slobodno potonuti samo kad su grudi opuštene. Postepeno ćete osetiti da se QI sabira i sažima u polju Dan Tiena.

Zagrli drvo,  Tai chi Wu Dang
Zagrli drvo, Tai chi Wu Dang

Kičma

Kičma mora biti potpuno prava da bi duh života mogao da putuje do vrha glave. Izuzetno je važno držati glavu tako kao da je okačena za teme o tavanicu, ili o samo Nebo.Ovaj položaj učvršćuje glavu i kičmu tako da se ne mogu naginjati napred-nazad ali ni kretati gore-dole. NA ovaj način kičma postaje snažnija.

Dan tien

Položaj Dan Tiena kod osobe prosečne visine može se odrediti na sledeći način. Podelite vodoravnu liniju koja spaja pupak i kičmu u srazmeri 3:7, a mereći od pupka. Dan Tien je smešten na oko tri i po santimetra ispod tačke preseka.

Stopala

Stopala su ukorenjena tako da Qi buja iz izvesnog unutrašnjeg otovora na tabanima (odgovara mu akupunkturna tačka na sredini tabana iza jastučića na koje se oslanjama pri hodu) koji se nativa „penušavi izvor“. Qi prosto klija iz tabana ka kukovima kroz noge i širi se telom, preko ruku gde deluje kroz prste.

One Reply to “Zagrli drvo”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *