TAI CHI I QI GONG

Tai Chi Chuan je drevna kineska veština meditacije u pokretu. Predstavlja sistem vežbi koje razvijaju unutrašnju snagu i pospešuju energetske tokove u organizmu. Vodi poreklo iz borilačkih veština, bazirana na principima jina i janga, pasivnom i aktivnom načelu kineske filozofije. Kruženjem energije postiže se telesna i duhovna ravnoteža.
Qi Gong se vežba uz Tai Chi i pomaže da se produbi disanje i osveste energetske blokade u telu i da se dublje opustite.
Efekti koji se postižu redovnim vežbanjem su poboljsana koncetracija i produbljeno opuštanje i svesnost o povezanosti uma i tela.Akupunkturno dejstvo vežbi omogućava protok energije kroz meridijane, te ukupno poboljšanje psiho-fizičkog stanja pojedinca.
Taj Či jača srce i celokupan organizam, povezuje levu i desnu hemisferu mozga, preporučuje se u oporavku nakon moždanog udara, u prevenciji i lečenju osteoporoze, kod čestih problema sa kičmom i zglobovima predstavlja odličnu vežbu jer se radi u uspravnom položaju, bez savijanja i naglih pokreta. Kod psihičkih smetnji poboljšava fokusiranje i prepoznavanje osećanja. Predstavlja put zdravlja i dugovečnosti i veliki je pokretač razvoja na duhovnom planu. Istovremeno to je i demonstracioni olimpijski sport i omiljeni vid rekreacije u Evropi i svetu.
Tai Chi može vežbati svako, bez obzira na godine i fizičke sposobnosti. U Srbiji je TAI CHI priznat od strane Ministarstva zdravlja kao alternativni vid terapije.
U okviru našeg programa možete naučiti različite forme Yang stila, Wu Dang stil i različite setove Qi Gong vežbi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *