Kurs oslobađanja kreativnosti – Besplatno uvodno predavanje u nedelju 18. januara u 18h u Sferi

Kreativnost u BeograduKurs oslobađanja kreativnosti osmišljen je kao posebna vrsta psihološke radionice koja se bavi pozitivnim uticajima kreativnog izražavanja na funkcionisanje ljudske psihe i svesti. Cilj ovog kursa je da kod svojih polaznika probudi ili osnaži proces kreativnog mišljenja i delovanja, kroz ovladavanje specifičnim tehnikama transformacije ličnog iskustva u umetničko delo, a služeći se maštovitim i naizgled jednostavnim vežbama uz pomoć kojih se na posredan način oslobađaju kreativni mehanizmi i otklanjaju eventualne psihološke blokade.Sistem ovih vežbanja zasniva se, pre svega, na duhovnim i praktičnim učenjima pisca i scenariste Džulije Kamerun, tvorca sistema kreativnog oslobađanja, predstvljenih u delu Put umetnika (The Artist’s Way), kao i na dostignućima grupe pisaca, psihologa i vizuelnih umetnika koji se bave vezom kognicije i kreativnog mišljenja.

Učešće na ovom kursu sastoji se iz samostalnog i grupnog rada. Polaznici su u prilici da pojedine vežbe izvode individualno, u slobodno vreme, dok se na časovima efekti ovog samostalnog rada integrišu u grupna vežbanja i na poseban način obogaćuju opšte rezultate učešća na kursu.

Kurs oslobađanja kreativnosti namenjen je svim ljudima, bez obzira na uzrast, ali pre svega osobama koje su opterećene svakodnevim obavezama i pod stresom. Ovaj kurs predstavlja dragocenu mogućnost rada na sebi, kao i priliku za otkrivanje novih interesovanja i mogućnosti njihove kreativne realizacije.

Trajanje kursa: dva meseca , ukupno 8 časova u trajanju od 2.5-3h

Termin:nedeljom popodne, mesto: Dositejeva ulica- Holistički centar Sfera

Kurs oslobađanja kreativnosti vodi Maša Pevac, diplomirani dramaturg, saradnik Dramske redakcije Radio Beograda, pisac radio-dramatizacija, originalnih dramskih tekstova i teorijskih radova objavljivanih u stručnim časopisima, kao i scenarija za kratkometražni igrani film „Vrana“ i dokumentarni film „Šampioni ulice“. Živi i radi u Beogradu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s