8 BROKATA – QI GONG

DSC_0832.JPGiscelitelj 8 brokata 1

iscelitelj 8 brokata 2

8 brokata video sa objašnjenjima

BADUANJIN SU VEŽBE KOJE SU DEO NAŠEG TRENINGA. ONE SU SINTEZA SVEGA ŠTO JE NEOPHODNO I BLAGOTVORNO ZA TELO. POJAVILE SU SE JOŠ U DINASTIJI SEVERNI SONG. U TO VREME POSTOJALE SU MNOGE ŠKOLE I NAČINI VEŽBANJA A DANAS JE TO ODABRANI SPOJ SVIH TIH STILOVA. DREVNI MUDRACI SU OBJAŠNJAVALI OVE VEŽBE KAO POKRETE KOJI LEČE SVE BOLESTI A UJEDNO SU LEPI ZA OKO. NA NAŠ JEZIK PEVEDENE SU KAO „OSAM BROKATA“

KARAKTERISTIKE BADUANJIN-a
NEMA PRETHODNIH ZAHTEVA DA BISTE RADILI OVE VEŽBE,VREME NIJE ODREDJENO, AKO ODREDITE JEDAN SET VEŽBI ZA JEDAN MINUT, NIJE PROBLEM, BITNO JE DA IH PONAVLJATE REDOVNO, SVAKU PO NEKOLIKO PUTA UJUTRU I UVEČE. LAKO SE UČE. MOGU SE VEŽBATI I POJEDINAČNO I KAO SETOVI, ILI MOŽETE NAPRAVITI SVOJU KOMBINACIJU SETOVA, UPOTREBA JE SASVIM SLOBODNA.
SNAGA KOJOM ĆETE IH IZVODITI JE OPCIONALNA. SVAKO IH MOŽE IZVODITI PREMA SVOJIM MOGUĆNOSTIMA I POTREBAMA. MOGU IH IZVODITI I STARIJI I MLADJI, I MUŠKARCI I ŽENE. OVA VRSTA KUNG-FUA POKREĆE SVE OD GLAVE DO NOGU, SPOŠLJAŠNOST TELA I UNUTRAŠNJE ORGANE ČIME JE OVAJ SET VEŽBI CELOVIT I DELOTVORAN.EFEKTI OVIH VEŽBI SE MOGU VRLO BRZO OSETITI, SAMO UKOLIKO SE REDOVNO PRIMENJUJU.
SVAKI SET JE POŽELJNO DA PONAVLJAMO 8 DO 16 PUTA. PRILIKOM ZAVRŠETKA SVAKOG SETA SE OPUŠTAMO, URAVNOTEŽAVAMO I PRIRODNO DIŠEMO, A ONDA ZAPOČINJEMO SLEDEĆI.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s